Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Πως πίνετε τον καφέ σας;

 
 
Η εμμονική σχεδόν προσκόλληση  του hipster  με την προέλευση, τον τρόπο παρασκευής και πόσης του αγαπημένου του ροφήματος είναι γεγονός! Είναι ο περίεργος τύπος μπροστά σας στο καφέ της γειτονιάς που ρωτά τον έκπληκτο υπάλληλο αν πρόκειται για ποικιλία arabica ή robusta, που ζητά πέντε σταγόνες γάλα, καστανή μονό ζάχαρη, ελαφρώς χτυπημένο αφρόγαλα κοκ.
 
 
 
Καθώς μετά βδελυγμίας αποφεύγει τις μεγάλες ξένες αλυσίδες τύπου Starbucks, Mikel αλλά και τις εγχώριες (Γρηγόρης, Βενέτης κοκ) που τις θεωρεί mainstream και μέρος του καπιταλιστικού συστήματος, επιλέγει και στηρίζει τα πιο συνοικιακά κι εναλλακτικά καφέ του ιστορικού κέντρου ή της περιοχής του. Σε περίπτωση που κι αυτά αρχίζουν να μαζεύουν "δευτεροκλασάτο" κόσμο τα διαγράφει δια παντός από τη λίστα με τα στέκια του.
 
 
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως το επάγγελμα του coffee barista τείνει να ταυτιστεί με το χιπστετικό look στις μέρες μας...
 
 
 
Η αλήθεια είναι πως λατρεύω τον καφέ! Είναι το υγρό μου καύσιμο...Μάλιστα, ανάλογα το είδος παρασκευής έχω και πολύ συγκεκριμένες προτιμήσεις, όπως και στέκια. Τον τελευταίο χρόνο έχω κολλήσει με το μικρό και καλαίσθητο Froggy's Cofee & Day Makers. Εκτός του ότι συχνάζουν αρκετοί χίπστερς, είναι ό,τι πρέπει για να έναν καφέ στο χέρι.
 
 
 
 Επίσης, αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι, τις τυποποιημένες αλυσίδες  (too corporative...).Μήπως αυτό με κάνει χίπστερ;
 
 
Γειά μας!
 
 
 

 
 
ÓΑλέξανδρος Κεφαλάς  2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου